Davy Jones – You Go Your Way

Een leuk soul singeltje uit 1967. Op de a-kant een cover van het door Bob Dylan geschreven lied “MOST LIKELY YOU’LL GO YOUR WAY (AND I’LL GO MINE)”. Opvallend is dat de oorspronkelijke titel van het lied van Dylan zowel op de hoes als op het label van Davy’s  single, is ingekort. Vreemd, als je denkt aan slimme marketing, want dan zou je toch de juiste titel noemen? Misschien was het design voor de hoes belangrijker, en de titel te lang voor op het labeltje, zodat commerciële aantrekkelijkheid werd overgeslagen? Eh…. of was Dylan toen niet belangrijk/bekend genoeg, of mocht de naam Dylan niet op de hoes genoemd worden?

Davy besteeg met deze single de Top 40 in februari 1967. Hij bleef in de Top 40 staan voor 3 weken en behaalde als hoogst bereikte positie plaats 33.

Het lied wordt hier vertolkt door de Canadees Davy Jones, die tijdens de 2e helft van de jaren 60 zowel in Nederland als in Duitsland verbleef en in beide landen vele singles/lp’s uitbracht. Destijds was hij in Nederland een opvallende verschijning die de soul-muziek probeerde te introduceren bij Nederlandse bleekscheten. Een echte charismatische persoonlijkheid, getuige het repertoire dat hij ons na-liet.

Tijdens zijn verblijf in Nederland werd Jones begeleid door diverse Nederlandse bands, zowel op plaat als live. Op deze single wordt hij anoniem begeleid door The Clungels. Deze Amsterdamse band begeleidde meerdere artiesten op plaat en live, artiesten zoals Rob de Nijs en Karin Kent en anderen.

Een eigen compositie van Jones siert de b-kant. Producer van de single was Job Maarse, die o.a. ook destijds The Zipps en The Bintangs produceerde. Wat Job verder nog produceerde valt buiten de context van dit artikeltje, maar zal in de toekomst hier nog wel een plekje krijgen. Arthur de Groot, toetsenist van de Clungels, tekende voor het arrangement.

Even voor alle duidelijkheid. Verwar deze Davy Jones’ niet met David Bowie (ook platen als Davy Jones) of Monkees’ lid Davy Jones.

Davy Jones: You Go Your Way / Have Mercy (Relax 45030) (1967)

Davy
Jones een zwarte soulzanger in Europa – Rieks Korte – De Platenkoffer

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: