Cindy & Bert – Jeugdzonde

Baskerville

‘Immer wieder sontags’ en ‘Freitagabend’ zijn 2 van de 5 liedjes uit 1973/75 die we als brave Nederlanders wel kennen als hits van dit populair Duits duo.

Bert werd geboren als Norbert Maria Berger op 12 september 1945. Zijn vrouw Cindy werd als Jutta Gusenburger geboren op 26 januari 1948, ook in Völklingen/Saarland. In 1967 trouwde het stel, maar besloot te scheiden in 1988. Vanaf midden jaren 90 trad het duo bij gelegenheid weer op totdat Bert als gevolg van een longontsteking op 14 juli 2012 overleed.

Cindy en Bert bracht in 1969 hun eerste zoetsappig pop singeltje uit. Op hun 7e single, uit 1971, staat op de A-kant hun Duitstalige cover van het Neil Diamond lied Holy Holy. Op het B-kant staat het lied Der Hund Von Baskerville. Achter deze titel schuilt hun Duitstalige cover van het Black Sabbath lied Paranoid. Bert had eigenhandig het lied vertaald, terwijl het stel op het lied word begeleid door de band The Jay Five uit Würzburg die in 1971 een punt gingen zetten na een jarenlange loopbaan met veel optredens en grammofoonplaten.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: