Zuider Zee

Wat hier mee te doen? Niet plaatsen omdat de band obscuur is en ik geen informatie kan geven? Is er iemand die wel wat meer weet? Wel laat weten.

Bekend is dat de basis van deze soul/beat/pop band in 1965 werd gelegd in Wolverhampton/Staffordshire. De band was destijds onderdeel van Eddie Tre-Vett boeking en managementbureau uit Seaton, Devon.

De groep  bestond in de CBS periode uit 5 leden, waarover werd geschreven dat 3 leden van de band uit Nederland afkomstig waren. Ondanks dat de groep in rap tempo presenteerde 2 singles uit te brengen, zonder enig noemenswaardig succes, verdween de groep net zo snel weer in dichte mist.

De zanger van de band in de CBS periode was Rai (Ray) Hopkin (< The Matchmakers), maar wie waren de andere leden? Dat waren Bobby Coral (zang/gitaar. < begeleidingsband The Bruisers) en ex-leden van de band The Tremors, die een eigen opname studio tot beschikking hadden zodat ze konden beluisteren hoe ze musiciceerden, Ken Lunt (sologitaar) + Clive Mountford (drums) + Martin de Vries (bas). De laatste naam klinkt Nederlands, maar was hij inderdaad Nederlander of misschien van Nederlandse afkomst? Het enigste was duidelijk is, is dat de band wisselingen had in samenstelling.

(You’re My) Soul & Inspiration vind ik een middelmatige cover van het Righteous Brothers lied. Peace of Mind is hun cover van The Magnificent Seven terwijl beide B-kanten werden geschreven door Trevett, waarschijnlijk Eddie Trevett die beide singels ook produceerde.

De leden, werd destijds geschreven, hadden al in diverse bandjes uit Wolverhampton gespeeld, maar waar de leden van  Zuider Zee, soms ook Zuyder Zee genoemd, zijn gebleven is mij niet bekend.

April 1966
(You’re my) Soul And Inspiration (B.Mann/C.Weill) / Please Don’t Call Me (S. Trevett) (CBS 202062)

Augustus 1966
Peace Of Mind (David Bupp/Adrian King) / Provocative Child (Trevett) (CBS 202235)

Advertenties

3 Reacties

 1. heb nog een paar knipsels uit de NME van deze band. Laat maar weten als je hier in interesse in hebt (niet dat je er veel wijzer van wordt )

  Like

  1. Ik kan verder ook niets vinden over deze band. Uiteraard staan ze in het boek van mij en Rolf Hannet, maar ook Tapestry O.D. Ik denk dat allen tekstschrijver/producer/manager/boekingskantoor E. Trevett duidelijk kan brengen. Mijn vermoeden is dat het een project van hem is geweest en dat de band Zuiderzee een fakeband was? Aanvullingen zijn natuurlijk altijd welkom. Pffff. Helaas weinig reacties op mijn blogje.. Daarom ook een tijd niets meer geplaatst. Vr. groet, Rieks

   Like

 2. Zie Uncut july 2018 bij Uncut playlist: er is een ‘nieuwe’ plaat uit (Zeenith). Ook te beluisteren op Spotify. Groeten Gijsbert

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: