Mick Jagger – Da Doo Ron Ron ’64

Was het bittere armoede dat artiesten soms wat ongewone artistieke schnabbels zochten of was het verveling/zachte dwang?

stu-1

(Watts / Oldham / Jagger / Stewart / Jones  / Richard(s) / Wyman)

Mick Jagger, en waarschijnlijk Keith Richards 2e stem, leenden zich uit voor het inzingen van het Crystals lied in de uitvoering van The Andrew Oldham Orchestra, terwijl 6e vergeten Rolling Stone lid Ian Stewart achter de piano zat te pingelen.

Oldham was destijds nog de manager en producer van The Rolling Stones. Zijn wens was  om de Engelse Phil Spector te worden dus nam hij het liedje “Da Doo Ron Ron” op dat uit de pen kwam van het Amerikaans schrijversduo Jeff Barry en Ellie Greenwich. Het liedje was al in 1963 uitgebracht, en direct een hit, voor de meidengroep the Crystals terwijl het was  geproduceerd door Phil Spector.

Artiesten en platenmaatschappijen wilden zeker een graantje meepikken, dus werd er in vele landen een artiest op het lied gezet om te coveren. Voor Nederland was dat Anneke Grönloh met titel Da Doe Ron Ron.

Handige Andrew coverde het liedje met een studioband, The Mike Leander Orchestra en enige Rolling Stones leden, en bracht vervolgens zijn versie uit in Oktober 1964 op het album “16 Hip Hits” via Ace Of Clubs wat een goedkoop sub-label was van Decca.

Andrew+Loog+Oldham+16+Hip+Hits+330723[1]

Vermelding van de artiesten/muzikanten die mee hielpen bleef achterwege. Waarschijnlijk was het destijds “opgenomen” al opwarmertje toen de R. Stones weer ’s in de studio doken, en niet bedoeld om officieel uit te brengen. Nu meer dan 50 jaar later is het e.e.a. wel bekend geworden, maar wat als de Rolling Stones niet waren doorgebroken? Toch logisch dat ze probeerden wat bij te verdienen voor hun (70+) dag?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: