Adam, Mike & Tim

 

adammiketimseet[1]Een trio die zich specialiseerden in close harmonie liedjes die geplaatst kunnen worden onder folk/beat. Adam en Mike Sedgewick zijn broers die samen met Tim Saunders/Sounders dit trio begonnen in 1964 terwijl ze oorspronkelijk afkomstig zijn uit Chiswick en Highgate.

Het trio leerde elkaar kennen in London waar ze alle drie werkten bij een agentschap voor advertenties. Tijdens lunchpauzes trakteerden ze collega’s op hun close harmonie liedjes, die vervolgens hun aangemoedigde een auditie tape naar platenlabel Decca te sturen om een platencontract te scoren.

Dit lukte want in december 1964 kwam hun eerste single Little Baby / You’re The Reason Why uit. Terwijl de a-kant was gecomponeerd door het bekende componisten duo Les Reed en Barry Mason was een zekere Wright de componist van het liedje You’re The Reason Why dat op de B-kant staat.

Heel veel jaren later werd bekend dat Wright niemand anders is dan RICHARD WRIGHT die destijds nog bekendheid moest krijgen van de band PINK FLOYD die toen nog niet bestonden. Zo ver bekend is You’re The Reason Why het enigste liedje wat Richard kon slijten als componist. De single van Adam, Mike & Tim betekende geen doorbraak.

Na nog 2 singles in 1965, en 2 stuks in 1966 was het afgelopen met het trio op. Hun liedje Little Pictures, uit augustus 1965, kwam vreemd genoeg jaren later terecht op enige Small Faces heruitgave albums als het liedje What A Matter Baby.

Alleen Mike Sedgewick liet nog wat van zich horen toen in 1968 zijn single The Good Guys In The White Heats werd uitgebracht. De single was geproduceerd door Mark Wirtz die op dat moment grote bekendheid genoot als producer van o.a. Keith West, hit “Excerpt From Teenage Opera”. Keith West was op dat moment de zanger van de psychedelische groep Tomorrow die in 1968 hun enigste lp, ook geproduceerd door Mark Wirtz, uit bracht met een hoes die door Mike Sedgewick was ontworpen. In 1971 kwam er nog een single uit waarop de voorkant zijn coverversie is te horen van Cat Stevens’ Morning Has Broken, waarna hij verder geen platen meer uitbracht.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: